Welke verzekeringen moet je afsluiten voor je bedrijf?

Heb je een eigen bedrijf of ben je van plan om er spoedig een op te zetten? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de verschillende verzekeringen. Deze verzekeringen zijn bedoeld om je bedrijf te beschermen tegen eventuele risico's en om bij een ongeval de schade te vergoeden, zodat je zelf niet opdraait voor de torenhoge kosten. Echter zijn er een groot aantal verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten. Welke bedrijfsverzekeringen zijn er precies? Wij vertellen je hier meer over, maar een verzekeringskantoor inschakelen kan hierbij ook helpen.

Autoverzekeringen

De aanschaf van een of meerdere bedrijfsauto's is een hele investering. Je wilt daarom dat je bedrijfswagens goed verzekerd zijn tegen eventuele schade. Misschien raak je betrokken bij een ongeval en heb je ernstige schade aan je voertuig. In dat geval wil je dat dit snel opgelost wordt, zonder dat je hier teveel extra kosten van hebt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als je eigen baas bent of in het bezit bent van een eigen onderneming, dan krijg je niet doorbetaald bij ziekte. Ondernemers vallen immers niet onder de ziektewet, waardoor je bij ziekte niet uitbetaald krijgt. Ben je voor een langdurige tijd niet geschikt om te werken door ziekte of door een ongeval? Dan is het fijn als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten. Met deze verzekering verzeker je jezelf tegen verlies van inkomsten zodra je niet in staat bent om te werken.

Goederenverzekeringen

Als bedrijf is het goed mogelijk dat je producten of goederen moet vervoeren naar hun eindbestemming. Tijdens de reis heb je echter geen controle over de producten en kunnen ze beschadigd of kwijtraken. Om geen verlies te leiden, kan je een goederenverzekering afsluiten. Deze verzekering beschermt je tegen schade die is ontstaan aan je producten.

Verzuimverzekering

De meeste bedrijven hebben een aantal medewerkers in dienst om hen te helpen bij de werkzaamheden. Echter kan het maar zo zijn dat een van de medewerkers op den duur een keer ziek wordt en niet in staat is om op het werk te verschijnen. Dit kan je geld kosten. Daarom bestaat de verzuimverzekering, welke ervoor zorgt dat de kosten, die je maakt wanneer een medewerker ziek is, gedekt worden door de verzekering. Ook dit is een kostbare verzekering.