Alles over beleggen

Een belegging is een soort investering, waarmee je meer van je (spaar)geld kunt maken. Als je besluit te beleggen, zet je je vermogen voor een bepaalde periode vast tegen een gestelde rente. Er zijn veel manieren om te beleggen, zoals duurzaam beleggen. Iedere beleggingsvorm heeft weer eigen risico's.

Beleggen in aandelen

Het aankopen van aandelen is de bekendste manier van beleggen. Wanneer je aandelen koopt, ben je in feite eigenaar van een deel van het kapitaal van een bedrijf of organisatie. Wanneer er winst wordt gemaakt door het bedrijf in kwestie, deel je hier in mee. Maar je deelt ook mee in het risico op het maken van verlies.
Lees hier meer over het beleggen in aandelen.

Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen of groen beleggen is een vorm van investeren waarbij er rekening wordt gehouden met de manier waarop een onderneming winst genereert. ING duurzaam beleggen was de eerste vorm van groen beleggen en inmiddels bestaat het alweer 12,5 jaar. Hiermee beleg je in bedrijven die zich bezig houden met kansrijke ontwikkelingen, zoals klimaat neutrale ondernemingen. Op deze manier is beleggen niet alleen winstgevend voor jou, maar ook voor onze aarde en samenleving.