Smartphoneverzekering

Een smartphone verzekering is bij alle providers verkrijgbaar maar heb je het ook echt nodig? Een smartphone kan een aanzienlijke investering zijn als je een premium smartphone hebt gekocht. Als je de waarde bekijkt, hoeveel je het gebruikt en hoe makkelijk er iets kapot kan gaan dan kun je begrijpen dat veel mensen voor een verzekering kiezen. Een moderne smartphone vertegenwoordigt vandaag de dag al snel meer dan 700 euro. Als je een abonnement afsluit dan wordt je direct een telefoonverzekering aangeboden die alle risico's dekt. Dit wordt aangeboden door alle provider; soms als onderdeel van de maandelijkse betalingen aan de provider maar soms ook via derden.

Wanneer kun je een telefoon verzekeren?

Een telefoonverzekering is niet mogelijk voor elke mobiele telefoon. Een conditie is dat de mobiele telefoon een jongere leeftijd heeft dan een half jaar. Het is eveneens nodig dat de mobiele telefoon geen schade heeft. Een aankoopbewijs met IMEI nummer moet eveneens overlegd kunnen worden.

Dekking

Een telefoonverzekering vergoed beschadigingen die plaatsvinden tijdens onverwachte voorvallen. Het varieert echter per verzekeraar wat de precieze dekking is. De dekking van een telefoonverzekering omvat onder andere stoten en brand. De vervanging van de mobiele telefoon wordt betaald door de verzekeraar. De schade door diefstal van de mobiele telefoon worden niet door elke verzekering vergoed. Er zijn meestal wel aanvullende modules beschikbaar. Hetzelfde geldt voor waterschade. De schade door waterschade worden niet door elke telefoonverzekering vergoed. Er is meestal sprake van een maximaal vergoedingsbedrag per geval van schade.

Verzekeringsperiode

Een telefoonverzekering wordt meestal voor een verzekeringsperiode van 12 maanden afgesloten. Het is mogelijk om deze verzekeringsperiode met 12 maanden uit te breiden. De maximale verzekeringsperiode is meestal 24 maanden. Het is in sommige gevallen eveneens een optie om bij de aankoop van de telefoon een 2-jarige telefoonverzekering te nemen. De verzekering wordt dan voor dezelfde periode afgesloten als een 2-jarig abonnement. Veel mensen kiezen voor deze optie.

Belangrijke punten

  • Verlies van de mobiele telefoon wordt niet door elke verzekeraar vergoed.
  • Bekijk op websites zoals smartphoneverzekeringen.com de betrouwbare verzekeraars.
  • Pas op dat de mobiele telefoon eveneens niet gedekt is door de reis- of inboedelverzekering zodat je niet dubbel verzekerd bent.
  • De garantie op mobiele telefoons is volgens de Nederlandse wet 24 maanden.
  • Bij een schadegeval is er vaak sprake van een eigen risico. Dit ligt meestal rond €50,-.
  • De verzekeraar van de smartphone vraagt om bewijs.